توضیحات آگهی
آبپاش ضربه ای بارانی چیست؟
آبپاش ضربه ای دستگاهی از سیستم های آبیاری بارانی تحت فشار می باشد که جریان آب عبوری از آن بصورت قطره های ریز و یکنواخت در محیط پخش می گردد و مانند باران گیاهان را از آب بی نیاز می سازد.
قطره های بسیار ریزی که با عبور آب از روزنه های آبپاش باعث ایجاد این افشانک های ریز می شود و به گیاهان شادابی و طراوت می بخشد.
آبپاش ها با نام اسپرینکلر نیز شناخته می شوند و این نام، نام تجاری این محصول در کل سیستم های آبیاری می باشد.
استفاده از آب به عنوان اسپری و ریزش آن بر روی گیاهان به بصورت قطره، باعث راندمان رشد گیاهان می شود.
استفاده از انواع روش های آبیاری مدرن مانند آبیاری بارانی توسط آبپاش ها باعث افزایش متوسط عملکرد و کیفیت گیاهان در مقایسه با روش های سنتی و قدیمی می شود.
با داشتن میزان آب موجود و تعداد دوره آبیاری و ساعات آبیاری دقیق می توان به محصول با کیفیت دست یافت و همچنین با اسپری شدن سموم و کود مایع بر روی گیاهان و خاک از بروز آفات محصول جلوگیری نمود.
با این روش می توانید بستر مناسبی برای رشد گیاهان به وجود آورید که این مورد در مناطق با توپوگرافی نامنظم بسیار با اهمیت است.
آبپاش های ضربه ای از انواع گسیلنده های که جهت آبیاری مزارع مورد استفاده قرار می گیرند.
آبپاش ها بسته به نوع مصرف و دبی و همچنین شرایط کشت و از همه مهم تر بافت خاک توسط متخصصین طراح شبکه آبیاری انتخاب و به مصرف کننده پیشنهاد می شود.
این گسیلند ها در فشار عملیاتی مجاز توسط سازنده های آن می توانند به بهترین شکل عملیات پاشش را انجام دهند.
معیار دسته بندی آبپاش ها
می توان بطور کلی این محصول را بر اساس شعاع پاشش به سه دسته کلی تقسیم نمود:
۱.بلند برد
۲. میان برد
۳. کوتاه برد
دو گزینه در انتخاب آبپاش بسیار مهم هستند اول شعاع پاشش و دوم دبی پاشش که هر کدام به فشار آب ورودی داخل لوله بستگی دارد.
بیشتر آبپاش های بارانی با شعاع پاشش کم از نوع پلیمری هستند و آبپاش های برنجی و آلومینیومی شعاع پاشش متوسط و زیاد را دارا هستند.
آبپاش های برنجی و آلومینیومی برای مزارع گندم و جو و غیره کاربرد دارند.
آبیاری مزارع با توجه به حساسیت گیاهان در فصل های کم آبی بسیار مهم است.
انواع آبپاش های ضربه ای
امروزه انواع مختلفی از آبپاش ها تولید و به بازار عرضه می شود که از آن ها جهت آبیاری گیاهان مختلف و در بستر های متفاوت کاربرد دارند.
این محصول از لحاظ ساخت به چند دسته تقسیم می شود:
۱.آبپاش های آلومینیومی
۲.آبپاش های برنجی
۳.آبپاش های پلیمری
آبپاش های ضربه ای پلیمری
اسپرینکلر ضربه ای پلیمری از بهترین انواع آبپاش ها در سیستم های آبیاری تحت فشار بارانی بوده که سیستمی مشابه اسپرینکلر برنجی و آلومینیومی دارد، با این تفاوت که این آبپاش ها از جنس پلیمری و پلاستیکی ساخته شده است.
این محصول داراری دو نوع تمام دور و تنظیمی می باشد که تمامی اسپرینکلر ها چه در آبپاش های پلیمری و چه در مدل برنجی یکسان و ثابت می باشند.
در اسپرینکلر پلیمری به جز فنر، شافت، وزنه های باله ها و در بعضی از آبپاش ها نازل برنجی مابقی قطعات و تجهیزات از جنس پلیمری ساخته شده است و از این جهت این آبپاش ها وزن سبک تری در مقایسه با نمونه برنجی را دارا می باشد.
ورودی این اسپرینکلر ها عموما ۱/۲ اینچ، ۳/۴اینچ، ۱ اینچ و ۱۱/۲ اینچ می باشد و بنابراین در طراحی سیستم آبیاری بارانی تحت فشار باید مراقب بود که فاصله بین آبپاش ها در این مدل، با آبپاش های فلزی متفاوت است.
این محصول عموما از آبپاش های متداول فلزی دبی پایین تر به نسبت برد و نرخ پاشش کمتری دارند اما این موارد را نمی توان نقطعه ضعف آبپاش های پلیمری دانست زیرا مصارف این گونه محصول به نسبت آب موجود و گیاه مورد کشت منحصر به فرد است.
مهمترین قسمت و تاثیر گذارترین بخش و قیمت آبپاش ها، به وبژه آبپاش های پلیمری، نازل این تجهیزات است بنابراین بر اساس نیاز های مشتری تولید کنندگان ابپاش های پلیمری را با طیف گسترده ای از نازل ها به بازار عرضه می کنند.
عموما تولید کنندگان معتبر به جهت افزایش رضایت مشتری آبپاش های پلیمری را با نازل یدکی به بازار ارائه می دهند و این نازل ها عموما از ۲/۳ میلیمتر الی ۸ میلیمتر و با جنس برنجی و پلیمری تولید و به همراه آبپاش ها فروخته می شوند.
ویژگی آبپاش های ضربه ای پلیمری
یکی از مهم ترین ویژگی های آبپاش پلیمری مصرف آب بسیار کم می باشد به طوری که برخی این محصول را برای کنترل منابع آبی می دانند.
۱.قیمت بسیار مناسب
۲.هزینه تعمیر و نگهداری پایین تر
۳.مصرف آب کمتر
۴.نصب آسان و راحت
۵.سهولت در جا به جایی
۶.تنوع سایز نازل
۷.قابلیت تعویض نازل ها
۸.وزن کمتر و سبک تر نسب به نمونه برنجی
نصب و نگهداری آبپاش
نصب و نگهداری این محصول در تمامی مدل های آبپاش بصورت یکسان بوده لزا جهت نصب و به کار گیری نیاز به توان فنی و یا آموزش های تخصصی نیست اما جهت افزایش کیفیت نصب و آب بندی بهتر لازم است به چند نکته توجه فرمایید:
۱.به هیچ عنوان از روان کننده یا گریس برای سهولت چرخش آبپاش ها استفاده ننمایید.
۲.از سفت کردن بیش از حد در قسمت رایزر پرهیز نمایید در صورتی که این تجهیزات را از منابع معتبر تهیه کنید عموما مسئله ای در مورد آب بندی وجود نداشته و نیاز به سفت کردن بیش از حد ندارید.
۳.از پیچیدن بیش از حد نوار تفلن یا خمیر کنف پرهیز کنید زیرا ممکن است سبب وارد آمدن فشار بیش از حد به قسمت پایه آبپاش شود.
۴.باید مراقب بود که آبپاش ها را بصورت رزوه به رزوه نبندید زیرا ممکن است پایه های آبپاش که دارای رزوه می باشد خراب و رزوه های خود آبپاش از بین برود.
اگر آبپاش به درستی کار نکند و یا مشکلی در چرخش آبپاش باشد باید موارد زیر را چک نمایید:
۱.ابتدا فشار آب سیستم را بررسی نمایید چون این محصول در یک بازده فشار کاری مشخص عمل می نماید.
۲.مجرای عبور آب از آبپاش را بررسی نمایید تا روزنه خروجی آبپاش دچار بستگی نشده باشد.
۳.نازل های آبپاش را بصورت دوره ای مورد بررسی قرار دهید و بصورت رندم نازل ها را تمیز نمایید
- از اتصالات و رایزر های استاندارد استفاده کنید.
- دقت نمایید آبپاش ها بصورت عمود بر زمین نصب شوند این عمر در طول عمر آبپاش بسیار تاثیر گذار می باشد.
The post نقد و بررسی آبپاش های ضربه ای بارانی appeared first on Abyarisabz.
بازار آب ایران شما را به مطالعه مطلب کامل محصول فوق در سایت فروشگاه آبیاری سبز دعوت میکند